Aziatische roerbak van Cavolo Nero
Ingrediënten
Roerbakgroente Cavolo Nero (AH)
Noedels
Ui, gesnipperd
Bosui
Handje pinda’s
Saus
Vier eetlepels zoete ketjap
Gember; ‘flinke duim’
Rode peper, fijn zonder zaadjes
1 teen knof, fijn
Laos
Eetlepel sambal
Ingrediënten voor 2 personen
Cavolo Nero is een boerenkoolsoort en op deze Aziatische wijze makkelijk en super lekker!
Maak de dressing door de knof, ketjap en geraspte gember (tip) te mengen met de sambal en laat dit even staat. Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking. Fruit in de dressing een gesnipperde ui en de rode peper.
Voeg de zak groente toe en bak 3 á 4 minuten mee.
Ik voeg vaak nog extra groenten toe, als ik dat nog in huis heb liggen. Denk aan bimi, champignons of paksoi. Brocolli of boerenkool kan ook.
Serveer met pinda’s en bosui.