Aziatische roerbak van Cavolo Nero

Roerbak Calevarno.JPG

Ingrediënten

  • Roerbakgroente Cavolo Nero (AH)

  • Noedels

  • Ui, gesnipperd

  • Bosui

  • Handje pinda’s

Saus

  • Vier eetlepels zoete ketjap

  • Gember; ‘flinke duim’

  • Rode peper, fijn zonder zaadjes

  • 1 teen knof, fijn

  • Laos

  • Eetlepel sambal


Ingrediënten voor 2 personen

 

Cavolo Nero is een boerenkoolsoort en op deze Aziatische wijze makkelijk en super lekker!

Maak de dressing door de knof, ketjap en geraspte gember (tip) te mengen met de sambal en laat dit even staat. Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking. Fruit in de dressing een gesnipperde ui en de rode peper.
Voeg de zak groente toe en bak 3 á 4 minuten mee.

Ik voeg vaak nog extra groenten toe, als ik dat nog in huis heb liggen. Denk aan bimi, champignons of paksoi. Brocolli of boerenkool kan ook.

Serveer met pinda’s en bosui.

Roerbak Calevarno.JPG
 
Vorige
Vorige

Zomerse bietensalade

Volgende
Volgende

Rijstbowl met warme groenten