Opmaak salade uit de koelkast

Opmaaksalade uit de koelkast.JPG

Ingrediënten


Even in de koelkast kijken..

 
 

Regelmatig vind ik van alles een beetje in de koelkast, waar ik graag mee aan de slag ga . Weggooien vind ik zonde, een minder volle koelkast is een standaard wens en daarnaast is het altijd weer verrassend wat er op tafel komt.

Sla en kiemgroente zijn super gezond, passen overal bij en heb ik dus standaard in huis. Net als zongedroogde tomaatjes, komkommer en ui. Vaak heb ik dan een extra soort sla, kool, kaas en groente als wortel, biet en radijs. Net ramen gemaakt? Paksoi of spinazie, boontjes en ook ei of tofu doen het net zo goed in de salade als rauwe bloemkool, andijvie of geroosterde groenten.

Maak salade af met wat je in de voorraadkast hebt; van geroosterde noten/pitten, granen/kikkererwten of stukjes fruit. Vergeet de dressing niet en proef daarbij wat past. Mosterd, honing en olijfolie doen het altijd goed maar ook tahin, azijn en balsamico komen goed van pas in de opmaaksalade.

Durf te doen, blijf proeven en laat je verrassen!

Vorige
Vorige

Honing-tijm tomaatjes

Volgende
Volgende

Noten, zaden & pittenbrood