Rauwe -vegan- boerenkool salade
Ingrediënten
Vier flinke handen boerenkool
Twee eetlepels zongedroogde tomaatjes
Frisse appel, in blokjes
Rode ui, bosui (liefst ingelegd)
1 Avocado, in blokjes
Handje kiemgroente
Handje pompoenpitten, geroosterd
Komkommer, in blokjes
Peper & Zout naar smaak
Dressing
Eetlepel honing of Agavesiroop
Appel- of witte wijnazijn
1 Teen knof
Scheut olijfolie (of olie van de zongedroogde tomaatjes
Paar druppels water
Ingrediënten voor 2 personen
Snijd de komkommer, avocado en appel in blokjes, de zongedroogde tomaat in reepjes en de ui in dunne ringentjes. Rooster de pompoenpitten kort in een pannetje zonder olie.
Meng de gesneden groenten met de rauwe boerenkool en strooi de pompoenpitten en kiemgroente over de salade.
Mix alle ingrediënten in de staafmixer voor de dressing.
Voeg peper & zout naar smaak toe.