Rauwe -vegan- boerenkool salade

Boerenkool opmaaksalade.JPG

Ingrediënten

  • Vier flinke handen boerenkool

  • Twee eetlepels zongedroogde tomaatjes

  • Frisse appel, in blokjes

  • Rode ui, bosui (liefst ingelegd)

  • 1 Avocado, in blokjes

  • Handje kiemgroente

  • Handje pompoenpitten, geroosterd

  • Komkommer, in blokjes

  • Peper & Zout naar smaak

Dressing

  • Eetlepel honing of Agavesiroop

  • Appel- of witte wijnazijn

  • 1 Teen knof

  • Scheut olijfolie (of olie van de zongedroogde tomaatjes

  • Paar druppels water


Ingrediënten voor 2 personen

 

Snijd de komkommer, avocado en appel in blokjes, de zongedroogde tomaat in reepjes en de ui in dunne ringentjes. Rooster de pompoenpitten kort in een pannetje zonder olie.

Meng de gesneden groenten met de rauwe boerenkool en strooi de pompoenpitten en kiemgroente over de salade.

Mix alle ingrediënten in de staafmixer voor de dressing.
Voeg peper & zout naar smaak toe.

Boerenkool opmaak salade.JPG
Vorige
Vorige

Parmaham uit de pan met vijg en blauwe kaas

Volgende
Volgende

Bimi met blauwe kaas dressing en amandelen